• SEO voor applicatiebouwer Senet in Eindhoven

SEO voor Senet in Eindhoven

Senet is een applicatiebouwer in Eindhoven. Ze hadden behoefte aan een SEO specialist die ervoor kon zorgen dat er een goede basis gelegd werd waar ze vervolgens zelf mee aan de slag konden.

Het traject

Tijdens de inventarisatiegesprek hebben we gesproken over de plannen van Senet, hun doelgroep en de manier waarop ze de samenwerking voor zich zagen. Hierbij gaven ze zelf al aan dat ze iemand nodig hadden die een goede basis kon leggen en van daaruit sturing kon geven. Zelf konden ze de content creëren voor de teksten op de website, waaronder blogs.Om een goede basis te creëren zijn we begonnen met de volgende werkzaamheden:

  • Een keyword- en concurrentieanalyse
  • Een technisch seo analyse
  • Het opzetten van een url- en navigatiestructuur
  • Het inrichten van google analytics en google search console

We hebben bij Senet een uitgebreide keyword- en concurrentieanalyse uitgevoerd. Hierbij hebben ze intern een lijst met potentiële zoekwoorden opgesteld die wij vervolgens zijn gaan uitbreiden en uitdiepen. Nadat dit voltooid was hebben we gekeken naar de mate van concurrentie. Op deze manier krijg je niet alleen een goed beeld van goede zoekwoorden maar kun je ook de haalbaarheid van het zoekwoord beter inschatten. Het doel is uiteindelijk om relevante bezoekers te krijgen en daarvoor dien je met zoveel mogelijk relevante zoekwoorden op pagina 1 van google te staan.

Vervolgens hebben we gezamenlijk de lijst bekeken en een selectie gemaakt. Deze selectie hebben we vervolgens door vertaald in een url- en navigatiestructuur.

Daarnaast hebben we een technische seo analyse gemaakt. Bij de technische analyse nemen we de zoekmachine als uitgangspunt en beoordelen we de huidige technische basis. Hierbij kijken we naar toegankelijkheid, indexatie en rangschikking. Het doel van deze analyse is het wegnemen van technische obstakels en, waar mogelijk, het verbeteren van de technische situatie. Op deze manier kunnen zoekmachines de site beter indexeren.

Tot slot hebben we google analytics en google search console ingericht. Op deze manier krijgen we inzicht in diverse aspecten, zoals:

  • In hoeverre worden de pagina’s goed geïndexeerd
  • Wat is de laadtijd van een pagina
  • Zijn er nog 404 errors
  • Neemt het aantal bezoekers via het organische kanaal toe
  • Hoeveel pagina’s worden er gecrawld
  • Het aantal conversies in de website

Bovenstaande kan wat ingewikkeld over komen. Het meest belangrijke om te weten is dat we deze tools inzetten om vervolgstappen te kunnen bepalen. Je wilt graag inzicht in hoeverre doelen behaald worden.

Het resultaat

Door deze stappen te nemen hebben we ervoor gezorgd dat Senet de juiste stappen kan zetten om de vindbaarheid, en daarmee het aantal bezoekers vanuit google, continu te vergroten.

SEO specialist inschakelen

Ben jij ook op zoek naar een SEO specialist uit de regio Eindhoven die je echt vooruit kan helpen? Neem dan contact met me op. Samen kijken naar je wensen en de manier waarop ik je kan helpen. Ik werk als SEO specialist voornamelijk in de regio. Binnen 30 minuten ben ik in Eindhoven.