• Wanneer stop jij met
  online verstoppertje spelen?

  1 Internetmarketing

SEO specialist Eindhoven

Wil je graag beter naar voren komen, oftewel topposities, in Google? Als SEO specialist in de regio Eindhoven neem ik je mee in de wereld van de zoekmachines, oftewel Google. Dat kan als coach/trainer maar je mag ook alles over de schutting gooien en ik regel het voor je aan de andere kant. Hierbij staan je wensen centraal.

Mijn aanpak

Samenwerking, transparantie, eerlijkheid: dat zijn belangrijke uitgangsvoorwaarden voor mij. Op het moment dat u mij inschakelt als SEO specialist dan beschouw ik je als een samenwerkingspartner. Om maximale resultaten te halen gaan we jullie kennis van jullie bedrijf combineren met mijn SEO kennis. Dan komen we echt tot resultaten.

De bijzondere wereld van SEO

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, is een bijzondere wereld. Tegelijkertijd ook een wereld die niet volledig transparant is. Want zoekmachines zoals Google geven maar gedeeltelijk inzicht in hun wereld. Ik kan me voorstellen dat je daardoor de bomen het bos niet meer ziet en jezelf de volgende vragen stelt:

 • Hoe belangrijk is het om een responsive website te hebben?
 • Hoe zoekt mijn doelgroep?
 • Hoe komt het nu dat mijn inspanningen niet leiden tot resultaten?
 • Zijn de teksten in mijn website wel goed?
 • Hoe komt het nu dat mijn concurrent wel scoort met zijn gedateerde site?
 • Welke stappen moet ik nemen voor mijn webshop?

Allemaal goede vragen! En alhoewel ik niet alwetend ben (geen enkele SEO specialist overigens) neem ik je mee in de wereld. Je bent tenslotte terecht gekomen bij me nadat je in Google op zoek was naar een SEO specialist in de regio Eindhoven.

Mogelijkheden

Ik kan je bedrijf op verschillende manieren helpen. Wil je graag een coach die met je mee kijkt? Of een trainer die je opleidt tot SEO specialist? Of wil je graag alles uitbesteden en je blijven focussen op je core business? Het is allemaal mogelijk. Op basis van jou specifieke uitgangssituatie en wensen gaan we de rolverdeling bepalen. En mocht je advies nodig hebben dan geef ik dat graag.

Werkzaamheden

Met wat voor soort werkzaamheden houd ik me bezig als SEO specialist? Hieronder een opsomming van allerlei termen die ik graag persoonlijk toe kom lichten:

 • Analyses: keywordanalyses, concurrentieanalyses, technische analyses
 • Migratietrajecten
 • Linkbuilding
 • On page optimalisatie

Gericht op sales en leadgeneratie

Ik focus me met mijn SEO activiteiten specifiek op sales- en leadgeneratie. Denk hierbij aan:

 • leads voor je commerciële mensen
 • bestellingen in je webshop
 • nieuwsbriefinschrijvingen
 • offerteaanvragen
 • ingevulde contactformulieren

Is dit waar je bedrijf naar op zoek is? Ik leg je graag uit hoe SEO hier een waardevolle bijdrage aan kan leveren.

Lokaal, regionaal, landelijk of internationaal

Wil je vooral in Eindhoven en omgeving goed vindbaar zijn? Of opereer je landelijk of zelf internationaal? Allemaal belangrijke vragen op het moment dat we aan de slag gaan met het uitwerken van een SEO strategie. Als we kijken naar de type bedrijven in Eindhoven dan zien we een grote diversiteit. Op de Tech Campus in Eindhoven zien we veel bedrijven met internationale ambitie. En wat te denken van bedrijven die onderdeel zijn van de VDL groep. Wat je ambities ook zijn ik kan je helpen de juiste keuzes te maken. Dit heeft vooral te maken met de grote diversiteit aan bedrijven die ik sinds 2010 heb mogen helpen. Iedere keer weer nieuwe situaties die een andere SEO strategie vereisen.

Kosten? Nee, liever een investering

Het komt zeker voor dat mensen vragen wat ik als SEO specialist kost. Of wat mijn uurtarief is? Hele relevante vragen maar als dit de eerste vragen zijn die gesteld worden dan zou het zomaar kunnen zijn dat we niet bij elkaar horen. SEO is een investering en die dient altijd in relatie te worden gebracht tot de resultaten die bereikt zijn of kunnen worden. Return on Investment (ROI) zegt veel meer. Want zeg nu zelf: betaal je liever €50 per uur aan iemand die geen resultaten boekt of €175 (niet mijn uurtarief overigens) aan iemand die ervoor zorgt dat je enorm goede resultaten boekt? Het antwoord laat zich raden.

Wat zeggen anderen

Dat is passie heb voor zoekmachine optimalisatie (SEO) durf ik wel te zeggen. Maar ik laat liever anderen zeggen hoe ze me ervaren. Hieronder een aantal mensen aan het woord:

“Robert heb ik ervaren als een enthousiaste ondernemer die voor zijn eigen klanten of potentiële klanten voor andere bedrijven het allerbeste wil, en daarbij niet in eerste instantie uit is op geldelijk gewin.”
Marcel de Veer

“Bij diverse klussen die we samen hebben gedaan, heeft Robert laten zien dat hij zijn vak zeer goed verstaat. Hij beheerst de techniek, heeft verstand van marketing en gaat doelgericht te werk. Wat ik erg belangrijk vind: hij kan zijn kennis doseren. Wanneer een opdracht vraagt om hogeschool-SEO, is hij duidelijk in zijn element. Maar wanneer een eenvoudige en pragmatische aanpak nodig is, houdt hij het begrijpelijk en behapbaar.”
Jaap Janssen Steenberg

Voor wie mocht ik werken?

In de afgelopen jaren heb ik als SEO specialist een bijdrage mogen leveren aan vele soorten bedrijven. Van ambitieuze MKB-bedrijven tot grote multinationals. Hieronder een greep van de websites waar ik aan heb mogen werken:

Eens sparren over de mogelijkheden

Bent u gevestigd in de omgeving van Eindhoven en wilt u graag serieus aan de slag met SEO? Dan kom ik graag eens langs om te kijken of ik u een helpende hand kan bieden. Vul het contactformulier in of bel me: 06-45026182.