SEO op Champions League niveau, dat was echt kicken

Al sinds 2006 ben ik bezig om me te verdiepen in SEO. Eerst door online wat rond te snuffelen en (verkeerde) informatie te vergaren, later door in loondienst diverse websites op te zetten met mijn toenmalige collega Albert Lamme en sinds 2010 als freelancer. En alhoewel ik vaak goede resultaten boekte voor mijn opdrachtgevers had ik nog niet echt een beeld van mijn kennisniveau ten opzichte van andere SEO specialisten. Daar kwam in 2012 verandering in.

Het was op een vrijdagmiddag zo rond 17.30 uur toen ik werd gebeld op mijn mobiel. We waren net aan het eten en toen ik opnam kreeg ik Gert Jan aan de lijn. Ze waren op zoek naar een SEO specialist. Dit door de groei die ze als bedrijf doormaakten. Gedurende het telefoongesprek spraken we uiteraard over SEO. Hoe keek ik aan tegen SEO en hoe pakte ik dit aan voor mijn klanten?

yarden

Op gesprek in Den Bosch

Na het gesprek nodigde Gert Jan me uit om naar Den Bosch te komen en kennis te maken met mensen uit het bedrijf waar ik eventueel mee zou gaan samenwerken. Na dat gesprek gaven ze aan me er graag bij te willen hebben.

“En toen mocht ik als SEO specialist ineens werken aan de websites van onder andere Marktplaats, Yarden, T Mobile en Interpolis Zakelijk. Dat was echt kicken.”

Het gaf me een trots gevoel want ik mocht ineens gaan werken aan websites van grote bedrijven in (zeer) concurrerende markten zoals T Mobile, Marktplaats, Interpolis Zakelijk, Holland Evenementen Groep en Yarden. Ik had het gevoel dat ik als SEO specialist (zelf noem ik me liever een SEO passionist) ineens in de Champions League mocht spelen. Dat was nog eens echt kicken.

Zelfvertrouwen

Uiteraard deed het ook wat met mijn zelfvertrouwen. Want tot op dat moment had ik geen enkel referentiekader. Maar goed, starten in de Champions League was leuk maar ik zodra je daarin mee speelt wil je ook je mannetje staan. Natuurlijk stond ik daar niet alleen voor want, net zoals voetballen in Champions League, werkte ik samen met een team. En dat waren niet de minste spelers: Jacco Hermus, Robert Dreher, Feliks Stevens, Thessa Conway en vele anderen. Gezamenlijk trokken we ten strijde! Het eindresultaat op het einde van de periode was dat we op vele zoekwoorden hogere posities hadden gerealiseerd. Voor Yarden kregen we het voor elkaar om een nummer 2 positie te realiseren voor hun meest relevante zoekwoord (later werd de nummer 1 positie gerealiseerd maar hier was ik niet meer bij betrokken) en dit terwijl we bij aanvang op positie 9 stonden.

Ervaringsvak

Deze periode heeft ervoor gezorgd dat ik nu voor mezelf een bevestiging had dat mijn SEO kennis, en daarmee mijn toegevoegde waarde voor bedrijven, op een hoog niveau zat. En dat ik een behoorlijke leercurve door had gemaakt. Want ik herinner me het gesprek dat ik enkele jaren daarvoor had met een ander online marketing bureau. Tijdens dat sollicitatiegesprek werd me duidelijk dat ik nog echt onvoldoende kennis had en ik werd dan ook terecht niet aangenomen.

Samenvattend

De afgelopen 10 jaar zijn echt ontzettend gaaf geweest en het heeft me ook duidelijk gemaakt dat je echt voor je passie moet gaan. In mijn geval is dat SEO. Het beroep van SEO specialist (ik noem het liever hobby) is enorm dynamisch en bovenal een ervaringsvak. Ik ben blij voor alle kansen die voorbij zijn gekomen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik echt toegevoegde waarde kan toevoegen in (complexe) SEO trajecten.

Heb jij ook een (leuk) verhaal waarbij het volgen van je passie tot een trots gevoel heeft geleid? Ik zou het erg leuk vinden als je het met me deelt.

SEO is volop in ontwikkeling en dat maakt ons vak mooi, uitdagend en complex. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Al sinds 2008 houd ik me ermee bezig en het heeft nog geen dag verveeld. Heb jij een vraagstuk op het gebied van SEO? Ik bied je als SEO specialist graag een helpende hand. Dit doe ik voornamelijk voor bedrijven uit de regio Eindhoven, Nijmegen, Oss, Uden en Den Bosch.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *