W3C: het enige goede fundament

OK, u gaat een website (laten) maken. Slim, want uw doelgroep moet u makkelijk online kunnen vinden. Maar als u wil dat de site een commercieel succes wordt, moet u één ding niet vergeten: elke goede website begint bij het W3C.

Er zijn tal van manieren waarop een website gemaakt kan worden. Iedere bouwer heeft immers zo zijn eigen voorkeuren qua software en techniek. Waar geen enkele bouwer echter van zou moeten afwijken, zijn de W3C-richtlijnen.

W3C is een organisatie die wereldwijd standaarden maakt voor optimale ontwikkeling van internet(toepassingen). Ook voor websites heeft W3C duidelijke criteria opgesteld. Als een website volgens deze richtlijnen gevalideerd is, kunt u ervan uitgaan dat:

  • Alle browsers uw site goed weergeven
  • Zoekmachines uw site beter waarderen en dus beter vindbaar maken.

Goede weergave

Ook browsers werken volgens de W3C-richtlijnen. Een W3C-gevalideerde website wordt daarom in alle browsers goed weergegeven (en vergis u niet, ook uw bezoekers gebruiken tal van verschillende browsers).

Hierdoor heeft u de garantie dat al uw bezoekers uw website op de juiste manier te zien krijgen. En dus ook kunnen doen wat u wil dat ze doen.

Goede vindbaarheid

Daarnaast zorgt W3C-validatie ervoor dat uw webpagina’s een betere positie bij de zoekmachines krijgen. Dat kan doordat W3C-gevalideerde pagina’s:

  • Beter door de zoekmachines gevonden worden
  • Gemakkelijker te analyseren zijn
  • Gemakkelijker te indexeren zijn.

Dit is ontzettend belangrijk, want 68% van de websitebezoekers kijkt niet verder dan de eerste resultatenpagina bij Google (of andere zoekmachines). Daar wilt u dus gevonden worden!

De W3C-richtlijnen zijn openbaar toegankelijk. Ook kan elke webbouwer heel makkelijk toetsen of een website W3C-gevalideerd is. De kosten? Een goede webbouwer neemt de richtlijnen automatisch mee en rekent hier geen extra kosten voor. Maar vraag er wel naar!

Samenvattend

Als u uw website zo effectief mogelijk wilt inzetten, zorg dan voor een goed vertrekpunt. Ongeacht de verdere techniek die de webbouwer gebruikt, zijn de W3C-richtlijnen het énige goede fundament.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *